Exigențele mărturiei creștine într-o societate secularizată

Duminică, 13 Septembrie 2015

          Biserica lui Hristos iși defășoară activitatea în mijlocul unei societăți profund secularizate, care promovează dezlipirea individului de principiile spiritalității creștine și modelarea vieții după învățături și practici profund nebiblice.

          Biserica se află în ziua de azi la răscruce de drumuri,  fie va ceda în fața secularizării, transformandu-se după chipul veacului acestuia, fie va rămâne credincioasă principiilor biblice, trăind după ele și proclamandu-le în mijlocul societății.

          Evident Hristos cere Bisericii Sale să-și păstreze mărturia nepătata ,  acest fapt îi va întări mesajul, iar ea va continua să fie o lumina în lume,

          Fiecare creștin, în calitatea de martor al lui  Isus Hristos, este chemat să depună o mărturie activă în mijlocul societatii secularizate în care traiește, atât prin proclamarea Evangheliei, cât și prin trăirea unei vieți curate și sfinte.

          In această privință, creștinii nu pot adopta o poziție neutră, pentru că neutralitatea presupune de fapt, o asumare tacită  a valorilor acestei lumi și aduce cu sine abdicarea de la valorile și principiile Evangheliei lui Hristos.

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip