Mesajul anul scolar 2015 - 2016 Liceul crestin "Logos"

Duminică, 13 Septembrie 2015

 

      Trăim vremuri interesante. Atât de interesante, încât pare că lucrurile nu mai au gravitaţie, că rostul pentru care erau gândite şi create nu se regăseşte în lumea nostră atât de grăbită, de eterogenă, de complicată până la nerecunoaştere.  Nu mai avem timp, nici răbdare de a-l aloca faptelor cu adevărat importante.

     În aceste vremuri de criză mondială, care nu este numai una exclusiv financiar-economică, ci, în egală măsură, morală, sufletească şi intelectuală, atingând, pe alocuri, datele înseşi ale condiţiei noastre de oameni, vă propun, la începutul acestui an şcolar, să încercăm, împreună sau fiecare în propria conştiinţă, să ne regăsim rostul pierdut sau poate rătăcit din vina noastră sau a altora: rostul de elev, rostul de părinte, rostul de dascăl, rostul comunităţii.

     Să ne întoarcem fiecare la identitatea proprie şi, redescoperind-o, să credem în valorile morale ale învăţământului transmis prin intermediul liceului crestin " LOGOS" Bistrita,  în rosturile învăţăturii pe care, de la Spiru Haret încoace, le tot invocăm în spiritul unei tradiţii sănătoase, dar pe care vremurile ce au urmat au îmbolnăvit-o aproape iremediabil.

    E singura credinţă ce poate aprinde minima speranţă …

Inceputul fiecarui an şcolar reprezinta o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveste competiţia şi munca, cunoasterea şi disciplina, încrederea şi speranţa.

O privire retrospectivă asupra anului şcolar trecut ne aduce aminte de problemele şi dificultăţile prin care am trecut, dar şi de capacitatea şi forţa extraordinară de mobilizare a cadrelor didactice parinti si fondatori,  care, în ciuda tuturor greutăţilor, au pus binele şi interesul elevului înaintea oricărei alte preocupari şi dorinţe.

 Este clar că sistemul nostru de educaţie are probleme serioase. Este evident că şcoala noastră propune schimbări profunde. Cu siguranţă, viitorul elevilor noştri şi viitorul naţiunii noastre depind de capacitatea noastră de a descoperi cauzele, de a propune soluţiile şi de a implementa schimbările. Stim cu toţii că societatea de mâine va arăta aşa cum arată şcolile noastre astăzi.

În faţa acestei responsabilităţi uriaşe, îndemnul pentru fiecare dascăl este să nu renunţe la a investi în vieţile elevilor cunoaştere, valori şi idealuri înalte, să nu se lase influenţaţi de vremuri, ci să se ridice deasupra lor, să fie biruitori şi demni, modele vrednice de urmat pentru discipolii lor.

În faţa aceleiaşi responsabilităţi, invitaţia pentru părinţi este să se implice activ în educaţia copiilor, să fie prezenţi în viaţa şcolii, alături de profesori.

Copiilor şi elevilor noştri le adresez provocarea competiţiei, a muncii, a disciplinei şi a studiului cu seriozitate.

Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca dascali, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim altfel, mai frumos, mai curat, cu şcoli mai bune şi mai atractive.

 Înţelegând să ne asumăm toate aceste deziderate împreună, vă urez să aveţi parte de multă sănătate şi putere de muncă, de multe bucurii şi realizări în noul an şcolar 2015-2016 !

        MISIUNEA Liceului Creștin „LOGOS” Bistrița este dezvoltarea școlii noastre ca un centru de transmitere ordonată a adevărului ştiinţific, pentru a da societăţii, oameni cu o înaltă pregătire academică, cu un caracter frumos dăltuit, după modelul creștin, cu abilitatea de a se integra în diferite domenii ale vieţii sociale, fiind utili în societate sau “omul potrivit la locul  potrivit”.

       

                                            DEVIZA NOASTRĂ:

 

                     “ Învățământ de excelenţă și viață morală ! ”

 

Editorial

20
Dec 2020
15
Dec 2019
Dan Guseth
28
Apr 2019
Nelu Filip